Check out the details of GMAT Question Papers & Previous Papers pdf Download. Here we have Provided the Information on the. GMAT Reading Comprehension Practice Questions. Answer the questions after reading through the passage. Base your answers on information that is either. Graduate Management Admission Test or GMAT is held every year in order to undertake GMAT Sample Paper osakeya.info( KB, views).
|Language:||English, Spanish, Dutch|
|Distribution:||Free* [*Registration Required]|
What to Expect on the GMAT Verbal Section. Reading Comprehension Questions. Critical Reasoning Questions. Sentence Correction Questions. Download Study material for preparation of GMAT for free. GMAT Question Paper The file is available in PDF format. Solutions are available for the Question. GMAT exam consists of four sections that are * Analytical writing assessment * In. .. Download Free GMAT Previous Year Question Papers PDF. All the best!.
You must be always think properly before initiating with any project or work. This will be really help you in avoiding wastage of time on odd things. Find out the resources that can help you to fulfil the task in less time and more effectively. There was a time management categorization scheme that was introduced by Stephen R. Covey for following classification the hundreds of approaches that were used for time management from one generation to other.
This classification scheme is explained as follows: The first generation approaches contain the watch and clock based reminders, which were used to alert people about the time when a task is to be done. The second generation approaches consisted of the use of calendar and notepads for scheduling the appointments as well as planning and preparing for the work.
You are provided with data in various forms.
Your skill depends on being able to handle the data, pick out the information that is relevant and then choose the right answer. In each question, you are expected to provide multiple answers from the choice provided. This section has four different question types: Table Analysis: In this, you are provided with loads of information in a table format.
Graphics Interpretation: In this type, you are given a graph or a graphical image. Multi-Source Reasoning: Here you have to gather information by clicking on the various tabs provided. The data available may be presented either as text or in the form of charts, tables.
Improved social care of the elderly. Changed social attitudes. Increased demand for physical laborers in recently industrialized economies.
Answer: E A is incorrect because lengthy education that makes children a drain on family resources is mentioned in the third paragraph as part of the critics' explanation.
B is incorrect because advantaged children out-competing disadvantaged ones comes up at the end of the second paragraph as part of the early biologists' explanation.
C is incorrect because improved social care of the elderly is mentioned during the critics' explanation in the third paragraph. The "changed social attitudes" in D form the crux of the critics' explanation, so D is incorrect.
E must, by default, be the correct answer. Indeed, the second-to-last sentence in the third paragraph states that in industrialized societies, physical labor becomes less important, not more so. E states the opposite of what the passage says and is therefore correct.
Question 23Show Details The information in the passage suggests that which of the following animals would be most likely to have many young? A giant plant eater that lives in drought-susceptible grassland and is fiercely protective of its offspring. An omnivore whose population is restricted to several small islands that are threatened by human encroachment.
A meat eater that has no natural predators but must migrate long distances to maintain its supply of food. A scavenger that competes with few other species for territory and food. A filter feeder that is prey for many creatures in the seasonal streams and lakes where it lives. Answer: E E matches our prediction and is the correct answer. An animal that lives in "seasonal streams and lakes" certainly lives in an unpredictable environment, since those bodies of water are prone to drying up.
Moreover, the presence of many predators certainly contributes to a very harsh environment.
A might look tempting because a drought-susceptible grassland definitely qualifies as a hostile and unpredictable environment, but we would not expect an animal that has many offspring to be "fiercely protective" of those offspring. B is incorrect because while the islands are threatened by human encroachment, they may nevertheless constitute a stable, friendly natural environment. C is incorrect because even though the meat eater has to migrate in search of food, there is no suggestion that food is ever unavailable, and the lack of predators implies a non-hostile environment.
D is incorrect because little competition again suggests a non-hostile environment. Choice E is correct. Question 24Show Details The author mentions a decrease in the importance of physical labor line 28 in order to A. Give an example of the factors that may lead to changes in social attitudes toward family size. Demonstrate why those who anticipated a Malthusian explosion in population in the industrialized Europe where incorrect.
Show how family structures adjust to meet the demands of a changing economy. Rebut the claims of those who argue that there are limitations in conflating human and animal behavior.
Illustrate how larger families can increase family income.
B is a distortion. The critics' argument counters that of the early biologists, not the argument of those scientists alive at the time of the Industrial Revolution who predicted a Malthusian population explosion.
C is another distortion. It's family size that the critics contest must change to meet the demands of a changing economy, not family "structures.
Finally, E is another distortion. The critics argue that large families can increase family income in preindustrial societies "tied to the land. Choice A is correct. Sentence Correction Question DetailShow Details Directions: The following questions consist of sentences that are either partly or entirely underlined.
Select the answer choice that represents the best revision of the underlined text. Choice A duplicates the original version. If the original seems better than any of the revisions, then choose it. Question 25Show Details The activism of state citizens, who have demanded safer road conditions as well as stiffer penalties for intoxicated drivers, have lead to a significant decrease in the number of traffic accidents.
Because traffic accidents are countable, the correct word to use is "number," so E is out.